С условна присъда се размина 64-годишният поданик на Великобритания Едуард Д., който на 20 октомври 2015 година уби 77-годишен мъж на пътя и рани 55-годишната му дъщеря.
Смъртоносният удар стана след предизборна среща. Бащата Гацо Василев и дъщеря му Румяна, която е председател на организацията на БСП в селото, участвали в предизборно събрание с бившия кмет и кандидат за нов мандат Йордан Томов, което приключило около 20 часа. Десетина минути по-късно Гецо, Румяна и Йордан били застигнати на улицата на път за дома от мерцедес, който блъснал с такава скорост бащата и дъщерята, че ги преметнал през покрива на автомобила. След секунда възрастният мъж паднал мъртъв на земята, а жената останала да лежи с дълбок шок и леки наранявания. Без драскотина се разминал само кандидатът за кмет.
Вместо да спре и да опита да помогне, шофьорът на мерцедеса избягал, но по-късно се върнал и се предал на полицията по съвет на свой приятел от селото. Направената от двемогилски полицаи алкохолна проба била  отрицателна.
62-годишният Едуард Д., който от години живее в Сваленик, обяснил пред полицията, че се връщал от дълъг път, бил уморен, времето било мрачно и облачно, а пътят - мокър, затова видял в последния миг пешеходците и не успял да ги предпази. Разказът му за пътуване бе потвърден от живеещ у нас негов сънародник, на когото Едуард свършил услуга - ходили до София да посрещнат на летището негов близък.
Вчера състав на Окръжния съд наложи на Едуард 3 години затвор условно с пет години изпитателен срок и му отне книжката за три години.
Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.