Един от съкровените текстове на големия български драматург Станислав Стратиев ще прозвучи в Русе във вид на нестандартен концерт пърформанс. Проектът на вокалистката Габриела Хаджикостова и винаги изненадващия музикант Николай Иванов-ОМ стъпва главно на откъса от творбата на Стратиев „Сърцето на динята“, която е спотаена мъка за съвременната българска вълна емигранти. Русенци ще станат съпричастни към търсенето на двамата артисти, които редят народни песни, текстове, поговорки и неофолк теми, композирани от Николай Иванов. Музиката е нюансирана с джаз, госпъл, етнически влияния, електронни звуци, перкусии и лупове.
В музикалния проект към отправната точка с текста на Станислав Стратиев се добавят също вплетени мотиви от Йордан Радичков, Керана Ангелова и други български автори. Габриела Хаджикостова пее, а Николай Иванов изпълнява своите композиции на синтезатор,    китари, тамбура, вокал, флейти, перкусия.
„Сърцето на динята“ е включен в афиша на арт салона „Любов и вино“. Русенци ще го видят и чуят на 12 февруари, понеделник, в камерна зала „Слави Шкаров“ от 19 часа. Билети се продават на касата на Доходното здание.