Тв каналът „Епик Драма“, новият дом на епичната драма, излъчващ едни от най-завладяващите драматични сериали от цял свят, вече е част от основния пакет с програми на „Нетуоркс“, съобщи телекомуникационният оператор. Стартът ще бъде даден тази вечер от 22 часа, когато започва премиерата на „Близо до врага“. Действието в новата поредица се развива в пострадал от бомбардировките хотел в Лондон след Втората световна война и проследява живота на разузнавача капитан Калъм Фъргюсън. 
В събота от 16 часа започва маратонът на дебютиралия в средата на декември мини сериал „Клондайк“ с Ричард Мадън („Игра на тронове“) и Тим Рот („Криминале“). Същата вечер от 22.45 стартира и пищната продукция „Версай“.
Програмната схема на „Епик Драма“ е придобита от най-добрите производители и разпространители в света. Две трети от програмното съдържание е създадено в Европа, във Великобритания, останалото е допълнено от изключителни поредици от САЩ, Канада и Австралия. Стартовият каталог включва хитови заглавия като „Блудници“     „Господин Селфридж“, „Миниатюристът“; „Ресторантът“, „Версай“, „Борджиите“, „Ченге“, „Обрат: Шпионите на Вашингтон“ и „Клондайк“.
Каналът е насочен към зрителите над 25-годишна възраст. Той дава 24-часов достъп до емблематични сериали в поджанрове от „крими и мистерии“, екранизации по класически литературни творби или реални исторически събития до „политика и власт“, военни, екшън и приключенски и дори фентъзи.