Дошлият на проби в „Дунав“ сенегалски нападател тренира вчера следобед за първи път с основния състав на русенския отбор. След пристигането си на лагера в Анталия във вторник той бе пратен на занимание с няколко момчета, главно юноши. Така беше и на вчерашната сутрешна тренировка.
Пълното име на футболиста е Мохамед Мустафа Н‘Диайе, уточниха от русенския клуб. Роден е на 24 август 1994 година в сенегалската столица Дакар. В кариерата си има мачове за чешките „Слован“ /Либерец/ и „Бохемианс“, както и за норвежките „Бодьо“ и „Фредрикстад“. Последният му отбор е пак в Норвегия - „Елверум“ /втора дивизия/. Висок е 184 сантиметра при тегло от 74 килограма. 
„Утро“ проследи в детайли европейските изяви на сенегалеца. На Стария континент има 107 мача с 11 гола, твърде малко за човек от атаката. Най-много попадения - по 4, има с екипите на „Бодьо“ и „Елверум“. За „Слован“, където играе на два пъти след кратък престой в „Бодьо“ и за „Бохемианс“ не се е разписвал нито веднъж. 
Според сайта „Трансфермаркет“ трансферната му цена през лятото на 2017 година е била 100 000 евро. 2 сезона по-рано, като играч на „Бодьо“, пазарната му ориентировъчна цена е била 300 000. 
Разбира се, в „Дунав“ нямат навика да броят пари за трансфери, затова е напълно сигурно, че сенегалецът ще се опита да впечатли спортно-техническото ръководство в качеството си на свободен агент. 
Мустафа ще играе в утрешната контрола с „Шинник“, след което ще има повече яснота дали ще се прибере с отбора в България и ще получи нови шанвсове в последните две проверки.