„Винпром Русе“ и „Дионис-Елена“ ще се представят със собствени щандове на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2018“. Тя ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. 
„Дионис-Елена“ участва в изложбата със спомагателни матeриали и добавки за производство на вино и спиртни напитки, както и с апарати и системи за анализ. „Винпром Русе“ представя млади и отлежали вина плюс новия си хит - водката „Русе“, спечелила златен медал и диплом от Салона на виното в края на миналата година. Изпълнителният директор на завода Наталия Къснеделчева съобщи, че няма да се участва в дегустациите, тъй като държи на изискването участващите в конкурсните проби да се вземат единствено от търговската мрежа - нещо, което в последните години не се спазва.
Сред оценителите на вината ще бъде главният технолог на „Винпром Русе“ Бойка Стоева.
Вино, отлежавало с музика на Бетовен, и бутилки, украсени с рисунки от световноизвестен художник на графити внасят екзотика на тазгодишната „Винария“. Според обясненията на изложителите от бутикова изба „Балар“, първото в света сертифицирано витализирано вино, отлежавало девет месеца под звуците на творби от Лудвиг ван Бетовен имало мощен енергиен заряд. Акустичните вълни променяли излъчването на молекулите и така се мултиплицирали положителните качества на напитката - нещо, което може би е вярно, но е трудно да се провери.
Производител от САЩ пък ще представи арт бутилки от новата си категория вина „Вино за забавления“. Виното е в алуминиеви опаковки от 330 мл като в кеновете има коктейли на основата на вино, съчетани с кафе, кокос, ягоди, праскови.