Над 41 мастърбокса контрабандни цигари с български бандерол са открити на Дунав мост от обученото за намиране на тютюневи изделия митническо куче Рон за два дни в навечерието на вчерашния Международен ден на митниците. Кутиите от реномирани марки на обща стойност 145 705 лева били превозвани с четири микробуса от вътрешността в страната към черния пазар в Германия и Белгия.
На 19 януари към 19.30 часа на Дунав мост пристигнал микробус с трима българи. При обстойната проверка Рон надушил нещо нередно и в стените и кухините на вратите са намерени 2400 кутии. Четири часа по-късно за проверка е спрян втори български бус, който превозвал шестима българи към Германия. Там четириногият митничар също дал сигнал за проблем и след демонтиране на седалките и махане на мокета лъснала специално пригодена в пода кухина, в която имало 1810 кутии цигари.
На 24 януари пак на Дунав мост са спрени 33 мастърбокса цигари в два минивана, към които били прикачени платформи с елементи за ПВЦ дограма за фирма в Белгия. При проверките митничарите установили, че наредените един върху друг високи прозорци без стъклопакети всъщност се ползват като контейнери, в които са сложени кашони с цигари, покрити с найлон. От едната платформа са извадени 25 мастърбокса с 12 313 кутии, а от другата - 8 кашона с 4340 кутии.
Цигарите и микробусите са задържани, на шофьорите и придружителите им са наложени глоби.