Това се посочва в писмени показания на компанията Facebook пред американските власти

В резултат на усъвършенстването на системата за откриване на фалшиви новини от социалната мрежа Facebook блокира милиони фалшиви акаунти на етапа на регистрация, се казва в писмени показания на компанията пред американския сенатския комитет по разузнаването, съобщава РИА Новости. В показанията се твърди, че компанията непрекъснато усъвършенства техническите системи за идентифициране и премахване на фалшиви акаунти и намаляване на разпространението на материали, които нарушават правилата на Facebook.

"Всеки ден деактивираме милиони фалшиви акаунти на етапа на регистрация, тъй като нашите системи изучават хиляди атрибути на записа и се съсредоточават върху откриването на поведение, което трудно да се прикрива или фалшифицира от лоши играчи", се казва в показанията на Facebook от 8 януари и публикувани от Сенатския комитет.

На свой ред Twitter заявява, че те "идентифицират и блокират около 450 хиляди съмнителни влизания всеки ден". "През септември 2017 г. нашите системи идентифицираха и проверяваха около четири милиона подозрителни акаунта седмично", се казва в изявление на компанията.