Преди партийната принадлежност на преден план е нашият град Русе. Той е на първо място и именно това трябва да обединява всички народни представители от региона. Те трябва да защитят и съхранят статута на Русе като административен център на Северен централен район. Това заяви категорично общинският съветник д-р Теодора Константинова, по чиято идея днес в общинския съвет се очаква да бъде приета декларация срещу готвената административна промяна, с която Велико Търново да измести Русе от лидерската позиция. 
Д-р Константинова смята за недопустимо и унизително, ако дори има подобно намерение. А политици твърдят неофициално, че за тази промяна работи най-влиятелният депутат от управляващото мнозинство Цветан Цветанов, който неизменно се кандидатира за парламента от старата столица. 
Достатъчно Русе е игнориран, дори и от националните медии, непрекъснато слушаме за 4-5 града, сред които обаче не попада Русе. За пореден път Русе е изоставен. Обидно е и ми напомня как до 10 ноември 1989 година партията-майка беше забравила нашия град, тъй като Русе и русенци със своя свободен дух не попадаха в калъпа на тогавашните управляващи, отбеляза още д-р Константинова.
Както „Утро“ писа, като извънредна точка на днешната сесия ще бъде разгледана декларация, с която общинските съветници в Русе ще се противопоставят на готвената административна промяна - Велико Търново да измести Русе като административен център на Северен централен район.