70-годишен шуменец бил измамен с 1000 лева след телефонно обаждане и обещание за доживотна месечна парична награда към пенсията.

Преди обед, на 9 януари на стационарния му телефон се обадил непознат, който съобщил, че дъщеря му е пострадала. За лечението били необходими 4000 лева.

Мъжът разбрал, че това е телефонна измама. Последвало второ обаждане, в което отново непознат се представил за полицай. Мнимият полицай му обяснил, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници.

Поискал да окаже съдействие на полицията. За „услугата“ щял да получи доживотна месечна награда към пенсията от кмета в размер на 50 лева. За целта трябвало да остави пред дома си в торба всички налични парични средства, за да могат полицаите да задържат на място измамниците.

С идеята, че помага на полицията, 70-годишният шуменец сложил в торба 1000 лева, оставил я пред дома си и чакал обаждане с което да му потвърдят, че измамниците са задържани. След като разбрал, че е излъган и измамен и че никой от полицията не го е търсил за съдействие, подал сигнал в полицейското управление в Шумен.