23-годишният треньор по плуване Теодор Цветков извади за втори  път Богоявленския кръст от водите на Дунава в Русе. Младият мъж имаше същия късмет през 2016 г., но този път трябваше да се пребори с много повече участници. В Русе поставиха рекорд от 27 смелчаци, които скочиха в реката за здраве и късмет. Най-младите бяха пет момчета на 18 години, а най-възрастният бе на 46 години.
Кръстът бе хвърлен във водите от митрополит Наум, след като приключи Богоявленският водосвет и бяха благословени бойните знамена. Заради хубавото време - температура на водата около 5 градуса и на въздуха около 12 градуса, имаше много повече желаещи да скачат от първоначално очакваните 20 души. Те бяха подсигурени с четири стълби и четири катера, а нивото на реката в участъка за скачане бе около 4 метра.
Първите думи на Теодор, когато излезе с кръста от водата, бяха да посвети успеха си на всички хора с увреждания. Само преди няколко дни, на 28 декември, младежът преплува благотворително езерото Липник в помощ на 3-годишната Мартина от Банско и събра над 2500 лева. Теодор е доброволец във фондация „Александър Русев“, където с плуването помага благотворително за рехабилитация на деца с увреждания.
„За втори път сбъднах мечтата си. Невероятно чувство, цяло Русе да са живи и здрави, и момчетата, които скачат, да са живи и здрави. Посветих изваждането на кръста на хората с увреждания, защото това ми е мечтата - искам да помогна на хората и трябва да разберат повече хора, че трябва да си помагаме един на друг. Моята техника е вярата, вярвам много и пак стана. С вяра извадих кръста, няма друга техника. Пожелавам през 2018-а да се сбъднат всички мечти и знам, че ще успея“, каза развълнуваният победител.
Теодор получи  хавлиен халат и 100 лева от кмета Пламен Стоилов, икона със сцена от Богоявление от областния управител Галин Григоров и сребърен кръст от Русенския митрополит Наум.У