Силно задимяване в жилище на петия етаж в блок „Рила“ на ул.“Борисова“ вдигна на крак пожарната и полицията вчера сутринта. Малко след 9 часа съседи усетили задушлива миризма и установили, че димът излиза от апартамента на клошар, който постоянно мъкнел боклуци в дома си. 
След сигнала за помощ на място пристигнаха един противопожарен автомобил, пилотният джип на Първа противопожарна служба и патрулка. Огнеборците са качиха до задимения апартамент и успяха да предотвратят разрастването на пожара. 58-годишният клошар е открит да спи обгазен в леглото си. Мъжете с жълти каски веднага го изправиха на крака и загасиха тлеещия дюшек на леглото му. Клошарят бе поет от Спешна помощ, но отказа да бъде откаран в болница и бе освободен. По-късно се установи, че несретникът пийнал вино рано сутринта и легнал да поспи, като си запалил и цигара. Около 9 часа обаче огънчето паднало на постелките в леглото му и ги запалило. Огънят бързо обхванал натрупаните боклуци в двете стаи и само бързата реакция на пожарната спаси блока от трагедия в навечерието на Нова година.
„Този човек само ни създава проблеми, но не можем да го изгоним от блока и накрая се случи тази беля“, казаха пред „Утро“ съседи от долните етажи, които са крайно недоволни от поведението на клошаря.