300 лева дариха русенските морски скаути от клуб „Приста скаут“ на храма „Свето Възнесение“, за да помогнат в събирането на средства за реставрация на красивия старинен иконостас на черквата. Скаутите отидоха в храма на втория ден на Коледа, посрещна ги отец Георги, който току-що беше отслужил празничната служба. Свещеникът благодари за жеста, разказа им за православния празник, който се отбелязва в края на декември, и показа на децата гроба на революционера Ангел Кънчев в двора на църквата. 
Тези пари са само част от средствата, които момичетата и момчетата събраха по време на благотворителния базар, разказа Капитана на русенските скаути Теодор Пеев. По време на тазгодишната милосърдна коледна акция децата изработиха с много любов и вдъхновение в своята „Коледна работилничка“ сувенири и украшения, от продажбата на които получиха 1441.52 лева! 
Следващата акция на клуб „Приста скаут“ ще бъде на 5 януари в русенската университетска болница „Канев“. Там децата ще предоставят 500 лева, с които да се купи венозен детски скенер, а с други 200 лева те сами ще купят и ще занесат лично на малките пациенти книжки, тетрадки или други нужни неща. 
Останалите парички от събраната по време на коледната благотворителна кампания сума скаутите ще преведат по сметката на фондацията на българските скаути. 
Тези пари ще бъдат утроени до лятото и с тях ще бъдат провеждани нови доброволчески скаутски инициативи, обясни Теодор Пеев.