Победител в 4-ото издание на русенския Леден фестивал стана скулпторът Андрей Молоков от Русия. Неговата композиция „Пробуждане“ му донесе първа награда. второто място бе присъдено на русенеца Даниел Кънчев, който тази година извая от лед „Рождество“. Третата награда отиде при майстора на ледения карвинг от Литва Донатас Моцкус за неговата ледена Снежанка. 
Наградата на кмета Пламен Стоилов получи унгарецът Жолт Тот, който сътвори „Леден танц с принцеса“. По време на церемонията по награждаването Жолт предостави сумата от своята награда на майката на детенце, на което предстои лечение в чужбина.
Приза за иновация спечели роденият в Русе Виктор Царски - той измайстори от лед „Приказна шейна“. Призът на фондация „Русе - град на свободния дух“ отиде при латвийката Инес Валтере-Уланде, която направи композицията „Първи сняг“. 
Извън класацията остават творбите на Ирина Тафлевская и Роман Коровков, които са консултанти на ледения фестивал. Тяхно дело са замъкът, леденият коктейл бар, камината с огън от лед, скулптурата на Елза и кралският трон, отреден за снимки.
Ледената експозиция ще бъде отворена от 10 до 13.30 и от 14 до 19 часа. В тези часове ще работи и Леденият бар.