Може би се гледате в огледалото, когато си купувате дрехи и продавачката радостно пърха край вас и жужи: „Стои Ви прекрасно!“, „Колко много Ви отива!“, но това е просто трик, за да продаде стоката си...без коментар. Прибирате се в дома и с ужас установявате, че сте направили грешка. Не правете тези грешки при избор на дрехи!

Дрехи с големи фигури или мотиви.

Дрехите с големи фигури или мотиви са просто убиец. Те изглеждат на закачалката или в онлайн магазина стилно, но облечени на вас визуално добавят няколко допълнителни и абсолютно ненужни сантиметра. Изберете дрехи с фин, неутрален десен или напълно едноцветни. Ако сте много любители на шахматния декор - просто забравете за него в гардероба или се спрете на дрехи с по-малки клетки.

Дрехи с хоризонтални линии и шарки

Хоризонталните десени визуално увеличават формата на тялото и ни правят просто дебели. Но ако ви харесват ивиците на дрехите, не се обезкуражавайте. Просто трябва да промените посоката им, защото вертикалните ивици, напротив, стесняват силуета и ни правят по-слаби.

Прекомерна декорация на дрехата

Прекалените орнаменти, декорации и качулката дори, добавят поне няколко размера отгоре. Опитайте се да изберете дрехи с изчистен дизайн, например пола с дълъг цип - такива дрехи визуално удължават фигурата, както и вертикалните ивици.

Дрехи с прекалено ярки цветове

Ярките цветове са много по-силни от приглушените цветове. Представете си един червен и един черен панталон,  разбира се, че са с еднакви модели, на като сте в червения, задните ви части просто се издуват като презрял домат и сте смешни. Заложете на черния, който прави фигурата по-слаба.

Неправилен избор на аксесоари към дрехите

Не само обувките и чантите могат да развалят визията на човека. Става дума и за накити, шапки, шалове, колани и очила. Трябва да се помни, че аксесоарите са само акцент в цялостната визия и че най-страхотната дреха може да бъде съсипана от неправилно подбран аксесоар. Запомнете – не сте коледна елха. Но може умерено да ползвате ярки аксесоари. За тази цел се иска малко нюх и добре премерено чувство за стил. Спазвайте тези съвети и ще изглеждате чудесно! Не забравяйте, че сте уникални и не копирайте модата сляпо. В противен случай може да бъдете като гротеска. Подчертайте хубавите страни от тялото си.