Искам да поднеса най-искрените си благодарности на доц.д-р Кирил Панайотов, собственик на лечебни заведения „Медика“, и на хирурзите д-р Пламен Ванев и д-р Ивелин Йоцов, управител на УМБАЛ „Медика“. Те спасиха ръката на сина ми и ми върнаха вярата в доброто у хората. 
Синът ми - млад човек на 33 години, претърпя тежък инцидент на 13 ноември при поставяне на дограма в друг град. Дясната му ръка беше жестоко срязана. В болницата там го зашили и му казали, че има две прерязани сухожилия. Силно притеснена, в шок, реших да се обадя на д-р Панайотов за помощ. Въпреки че съм непозната, той се отнесе изключително човешки с мен и веднага се зае с организацията по посрещането на сина ми в болница „Медика“. В 1 часа през нощта екипът от хирурзи вече го чакаше, операционната зала беше готова и операцията започна. Оказа се, че имал не две, а четири срязани сухожилия. Хирурзите д-р Ивелин Йоцов и д-р Пламен Ванев си свършиха работата блестящо, след свалянето на конците синът ми чувства пръстите си, а го заплашваше инвалидност. 
В „Медика“ срещнахме само приятелско, ведро и добро отношение. Благодарение на лъчезарните и любезни хора там си върнахме вярата в доброто, която беше почти изгубена в тежкото ни ежедневие. За мен „Медика“ вече означава милосърдие и професионализъм. Ще добавя и нещо, понякога забравяно, но важно - храната. В „Медика“ тя се оказа не само обилна, а и вкусна. Впечатлена съм и от изрядната чистота в болницата и не на последно място - никой не ни поиска и стотинка допълнително, не се наложи да носим консумативи или да плащаме на лекари. 
Заради огромната помощ, която получихме там и по повод идващите празници искам да пожелая на д-р Панайотов, д-р Йоцов и д-р Ванев, както и на целия екип на лечебните заведения, да са здрави и все така отдадени на пациентите си блестящи специалисти, отличаващи се не само с висок професионализъм, но и с човещина и доброта! 
Татяна Тодорова, Русе