Няколко наказания накуп е получил шофьор заради доста безцеремонно нарушаване на закона.
Книжката на Д.Х. изтекла още през ноември 2016 г. и той не я подновил, което обаче не го отказало да си кара колата. Неуважението му към закона го вкарало в проблеми на 8 май. Чудейки се къде да паркира, той избрал градинка на ул. „Панайот Хитов“. Гражданин обаче се обадил в полицията и на място дошла патрулка. Последвало стандартното искане на документи и така блеснала истината, че документът за правоспособност на Д.Х. е с изтекъл срок, освен това не носел и другите нужни за всеки водач книжа. 
Униформените го повикали в полицията, за да изяснят случая, а той, без да се притеснява, си подкарал колата натам и паркирал пред погледите им. Това обаче му струвало скъпо, защото се сдобил със забрана да сяда зад волана за две години, както и с няколко глоби. 
Санкциите не го смутили особено и той пак заел шофьорското място. Озовал се на площад „Хан Кубрат“, точно пред патрулен екип. Полицаите в града вече били предупредени, че Д.Х. е на четири гуми и без книжка. Когато новите му събеседници от МВР му поискали документите, шофьорът им заявил да не му губят времето и отпрашил в друга посока, но на булевард „Гоце Делчев“ отново бил спрян. Този път полицаите решили да го тестват с дрегер, но мъжът отказал и към наложените му до момента санкции на стойност 310 лева за каране без книжка, неизпълнение на полицейско разпореждане и липса на контролния талон и талона на автомобила се добавила солидната сума 2000 лева. 
Шофьорът все пак не се съгласил друг да има последната дума и решил да обори наказанията в съда. Там паднала забраната да шофира, защото според съдията не може да се отнеме право, което някой не притежава, тъй като и без това без книжка Д.Х. нямал право да сяда зад волана. Паднала и глобата от 200 лева за неизпълнение на полицейско разпореждане, защото с друго наказателно постановление той бил наказан за същото нарушение. Другите санкции обаче останали и последната му възможност да ги събори остава Административният съд, пред когото може да обжалва решението на Районния.