Често пъти в апартамента се появява миризма на застояло, влага, плесен и мухъл.
Има различни препарати, които се продават, но те могат да доведат до алергични реакции, защото са с много химически вещества. Ето нашите предложения:

1. Лимонов сок за неутрализиране на неприятна миризма в апартамента

Истински естествен дезинфектант! Лимоновият сок служи за премахване на неприятните миризми в апартамента, както и помага за премахването на петна от прах и мухъл, които във времето могат да се появят по стените. Лимоновият сок има приятен цитрусов аромат, който за броени минути неутрализира неприятната миризма на влага.
Как да използваме лимонов сок? Разредете лимоновия сок в топла вода, овлажнете в получената смес кърпа, изработена от микрофибър и избършете стените и рафтовете на шкафовете с нея. Оставете вратите отворени за няколко часа и ги затворете, когато шкафът е напълно сух и вентилиран.

2. Мляно кафе при неприятна миризма в апартамента

Ако искате да запазите гардероба си от влага и да му дадете отличен аромат, тогава смляното кафе е отлична опция. Вероятно имате някакъв запас от този продукт у дома, затова опитайте да го използвате не по предназначение, за да се отървете от неприятната миризма на влага в апартамента си или да неутрализирате миризмите от готвене. Как да използваме кафето? Сложете го в купичка на масата или поръсете смляното кафе в шкафа или килера и го оставете за 48 часа. За по-дълъг ефект, сложете смляното кафе в торбички и ги сложете в жилището си.

3. Лавандула за махане на неприятна миризма в апартамента

Приятният аромат на лавандуловите цветя ще спаси апартамента ви от неприятната миризма на влага и мухъл, например. Това растение е в състояние да неутрализира дори най-силните миризми, които се появяват в затворени пространства. В допълнение, лавандулата е също отличен репелент, отблъсква насекомите и предотвратява появата на молци. Как да използваме лавандулата? Пригответе малки торбички и ги напълнете с лавандулов цвят. Поставете ги в стаята с неприятната миризма.

4. Морска сол за изчистване на неприятна миризма в апартамента

И ето още една естествена съставка, която има способността да абсорбира влагата. Морската сол също има противогъбични и антимикробни свойства и по този начин помага да се предотврати появата на неприятни миризми в апартамента. Как да използваме морска сол? Поставете малко количество сол в чинии или купи и ги сложете в проблемните зони. Сменяйте веднъж седмично. Имате ли неприятна миризма в апартамента си? След това опитайте едно или повече от горепосочените средства и вижте сами колко ефективни са те.