Проектирането на пешеходен надлез на бул. „България“, който да свърже квартала над булеварда с останалата част на града, стартира догодина. За целта в проекта за бюджета за 2018 година ще бъдат заложени 10 000 лева, каза за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков. Пешеходният надлез ще бъде построен между бензиностанциите „Лукойл“ и „Еко“.  
Необходимостта от подобно съоръжение е голяма, тъй като трафикът по булеварда е много натоварен и опасен, често стават катастрофи, има и смъртни случаи. С изграждането на надлеза хората от района ще могат да преминават спокойно - децата да пресичат за училище, а възрастните да ходят до гробищата и центъра. 
До залагането на средства в бюджета за проектиране на съоръжението се стигна, след като през април живеещите в района между двете бензиностанции излязоха на протест, а след това внесоха и подписка, която беше подкрепена от близо 200 души. 
За да се направи такова съоръжение обаче се изискват редица дейности, затова не може да се посочат конкретни срокове. След приключване на проектирането ще се премине към изчисляване на стойността на строителните дейности на пешеходния надлез. Всички анализи трябва да бъдат представени пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и предложението да се защити, тъй като булевардът е част от републиканската пътна мрежа. Ще се търси финансиране, като може да се отпусне целево държавно финансиране.
Както „Утро“ писа, от няколко дни камерата на бензиностанция „Лукойл“ отново работи и следи водачите дали карат с превишена скорост.