СЕДЕМ ЛАПТОПА СА ОТКРАДНАТИ от учебно заведение в Русе. Задигнати са и 4 чанти и около 10 ключа да кабинети и други помещения. Случаят се разследва от Второ РУ.
С 2,38 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ Е СЕДНАЛ ДА ШОФИРА 28-годишен русенец. Той е хванат 40 минути след полунощ на 7 декември зад волана на "Хюндай" на около 5 км от Русе по пътя за Бяла. Започнато е досъдебно производство. 
КРАЖБА НА 2 МЕТРА ОПТИЧНИ КАБЕЛИ от шахта на ул. "Шипка" остави без интернет и кабелна телевизия част от клиентите на кабелен оператор. Щетите са за около 1800 лева. По случая е образувано досъдебно производство. 
КОЛА И КАМИОН СА ОТКРАДНАТИ В РУСЕ. Лекият автомобил е "Пежо" за 1400 лева и е изчезнал от паркинг в ж.к. "Дружба", а камионът "Щаер", за около 6000 лева, е стоял в изоставен двор в центъра на Русе. Бил е без акумулатор и със служебно прекратена регистрация.
ВЪЗПЛАМЕНЕН В ДВИЖЕНИЕ КАБЕЛ В СТАРТЕРА на автомобил по бул. "България" вдигнал на крак пожарникарите. До пристигането им шофьорът успял сам да се справи с пламъците. Колегите им от Ветово пък са се борили с пожар в сухи треви в землището на Глоджево по пътя за Кубрат и са помагали при премахване на опасно надвиснала водосточна тръба от сградата на община Ветово.