Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за декември. През нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността над повечето райони ще намалее до ясно време. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минимални температури ще са между минус 4 и 1 градуса, в София около минус 4 градуса.

Утре вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността временно ще се увеличи и на отделни места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг. Максимални температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, в София около 0 градуса, но вятъра ще създава усещане за доста по-студено време.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност, но ще остане без валеж. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 11 - 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Ще духа силен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух, и температурите през деня ще се понижат. Времето ще е студено с максимална температура на 1200 метра - минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 10 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, ще е до умерен от северозапад. Ще има променлива облачност, не са изключени изолирани слаби превалявания от сняг. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между 5 градуса и 10 градуса. В четвъртък времето ще бъде предимно слънчево, в по-голямата част от страната вятърът ще стихне. Затоплянето ще продължи.