Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес на „Лудогорец“ в Разград за мач от 19-ия кръг в първенството на Първа лига. Двубоят ще започне в 17.30 часа.
„За съжаление лошото време ни попречи да тренираме нормално. Затова и ползвахме маломерни терени на закрито. Няма защо да се лъжем - „Лудогорец“ е най-силният отбор в България. Предстои ни тежко гостуване, но ще се опитаме да използваме и най-малките си шансове. „Дунав“ трябва да играе така, че да не бъде наковалнята в тази среща“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев.
Той добави, че ако се изключи Бирсент Карагарен, в отбора няма контузени футболисти.
Орачев се върна и на предишния мач на „Дунав“ срещу „Левски“, загубен от русенския отбор с 0:4.
„Съперникът ни не направи грешки, а използва нашите. Това бе голямата разлика. Надявам се, че картинката в мача за купата на 15 декември ще е съвсем друга“, каза старши треньорът. 
В предишния сезон „Дунав“ записа хубави игри срещу „Лудогорец“. Върхът бе двубоят в късната пролет, когато русенските футболисти победиха шампиона в неговия дом с 1:0. Автор на гола бе Самир Аясс. Тази победа бе истинска бомба в шампионата на Първа лига.  
А „Лудогорец“ ще излезе на „Арената“ днес като отбор, загубил сензационно предишния си двубой срещу „Верея“ в Стара Загора с 1:2. Тогава старши треньорът на „орлите“ Димитър Димитров-Херо се оплака, че тимът му бил ощетен. Заслужавал поне две дузпи. В интерес на истината претенциите му този път бяха оправдани, но пък футболна България знае и помни, че лудогорци са най-толерираният от съдиите отбор в България. Явно разградчани ще се опитат да си изкарат на „Дунав“ провала в мача срещу „Верея“.
А в навечерието на мача срещу русенци в Разград организираха тържество с награди за най-добрите си футболисти през сезона. За №1 бе провъзгласен бразилецът Марселиньо. Собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви пък бяха изчеткани с плакети за особени заслуги.