Обща глоба от 3300 лева ще трябва да плати ФК „Дунав“ за действията на някои свои фенове по време на мача срещу „Етър“ от Велико Търново. Колкото и пъти да сме предупреждавали, фактът си е факт - бирниците от Дисциплинарната комисия на БФС винаги могат да направят от мухата слон и да запретнат ръкави.
Крошето по „Дунав“ сега включва: 2000 лева за хвърлени бомбички, 1000 лева за факли и димки, довели до спиране на мача, още 300 лева пак по перо „Димки“ и факли“. 
Най-здравата тояга естествено отнесоха от „Локомотив“ /Пловдив/ и ЦСКА за нахлуването на фенове на двата тима на пистата и разразилите се побоища по време на мача на „Лаута“. Пловдивчани ще трябва да броят 13 000, а „червените“ - 14 300 лева по прегрешения в няколко точки и алинеи.
Както става видно, БФС се издържа твърде добре от нечие малоумие.  
А специално за мача „Локо“-ЦСКА стана ясно, че инцидентите били провокирани от фенове на „Спартак“ /Москва/. Те били известни като представители на ултрас групировка, създала по-рано куп проблеми по много европейски стадиони. След безчинствата руснаците гордо качвали видеа на създаден от тях канал в интернет.
Няколко от руснаците се промъкнали до пистата на „Лаута“, след показали карти на акредитирани журналисти. Там вече се отправили към сектора с фенове на ЦСКА, които отговорили на предизвикателствата с порутена врата на сектора си и бойни пози срещу неканените гости.