Очаква ни много труден мач срещу много добър и доказан отбор в Първа лига. Нуждаем се от победа и ще я преследваме. Това заяви треньорът на „Дунав“ Малин Орачев по повод неделния мач на тима срещу „Черно море“. Двубоят от 16-ия кръг на първенството на Първа лига ще се играе утре /19 ноември/ на Градския стадион в Русе. 
Контузени състезатели няма и треньорът ще може да разчита на всички футболисти. Групата за мача ще бъде определена днес. 
През изминалите две седмици се трудихме много, работихме здраво и се надявам да извлечем ползи от мача, а това са най-вече трите точки, защото са ни жизнено необходими, заяви треньорът на „Дунав“. 
По думите му футболистите трябва да се раздадат докрай, да покажат най-добрите качества, които притежават, за да се достигне до така желаната победа. 
Орачев коментира още, че без напрежение в спорта не може. 
За да спечелим, не трябва да бъдем напрегнати. Напрежението, че нямаме точки, не трябва да ни пречи. Трябва да се справим с него в мачовете занапред, каза наставникът.
Той вече има стратегия за двубоя срещу „Черно море“, но тя трябва да се види на терена. 
 Трябва да печелим точки и с някакво спокойствие, което ние сами трябва да си дадем, мисля, че ще успеем. Има още много мачове и с поредица от добри игри можем да излезем от неприятната ситуация, в която се намираме в момента заяви един от основните футболисти на „Дунав“ Васил Шопов.