Извергът, смазал от бой майка си, за да я принуди да му даде всичките си пари, отново застава на подсъдимата скамейка на 20 ноември. Този път ще го съди Апелативният съд във Велико Търново след обжалване на 6-годишната присъда, която явно му се е сторила твърде тежка и несправедлива. 
Протест обаче е подала и окръжната прокуратура, която поиска 12 години лишаване от свобода за Кирил Кирилов. 
Рецидивистът не работел, нито учел, а престоят му зад решетките постепенно станал хроничен. За нападението над майка си той получи 12-то по ред осъждане на 16 август тази година. Според съдебните психиатри Кирилов е склонен към насилие, страда от личностно разстройство и е експлозивна личност, злоупотребява с алкохол, без да е пристрастен към него. Многократно е лекуван в Центъра за психично здраве. Не му се работило нито в миналото, нито сега, цял живот го издържали родителите му. Щом баща му починал, Кирил легнал на гърба на майка си и пенсионираната учителка се принудила да се грижи за възрастни хора в Гърция, за да изкарва пари. Въпреки че не получавала благодарност, нито добра дума, през януари 2017 година майката се върнала в Русе, тъй като на Кирил се наложило лечение в болницата, а се оказало, че е с неплатени здравни осигуровки. 
Жената уредила въпроса, даже дала джобни на сина си, но вместо благодарност получила жесток побой. Причината - не му дала парите за осигуровките, а ги внесла в държавата, която не била направила нищо за него. 
Кирилов помислил номера на банковата сметка на майка си за сумата, която тя държи в нея и много му се приискало да я получи. Жената всъщност имала малко над 4000 лв. и не желаела да ги дава на неблагодарника. Заради това била бита с юмруци и с табуретка, която натрошила ребрата й, а едно от тях се забило в бъбрека й. 
По време на чудовищното издевателство майката няколко пъти припадала, а синът й я влачел в банята, заливал я със студена вода, за да я свестява, като крещял да му е благодарна, че не я слага под горещата струя. 
За да спаси живота си, жената се съгласила да му даде парите. Както била мокра, той й метнал на две на три някакво яке и така я извел в януарския студ. На гишето обаче и последните сили на жертвата свършили, тя се свлякла на земята и така започнало разплитането на ужасяващата история, която довела Кирилов отново в съда.