Централен нападател, халф, централен защитник - такива били плановете на Малин Орачев за зимна селекция в „Дунав“, пише „Тема Спорт“. Най-вероятно старши треньорът щял да се раздели през зимата с двама играчи.
Да вземеш по един силен футболист във всяка линия означава да подобриш класата на отбора. Дали „Дунав“ може да се сдобие с такива играчи? 
Ако съдим по селекцията през лятото, ще е трудна, почти невъзможна работа. Особено като се има предвид, че всички нови попълнения пристигнаха като свободни агенти. Пари за щедри трансфери едва ли ще бъдат извадени. Пак ще се търсят централен нападател, халф и централен защитник, които няма да имат кой знае какви големи претенции. Такива са възможностите на клуба, такива ще са и новите хора. Така и класата на тима ще си остане долу-горе същата. 
Най-хубавото е, че се правят опити за закалката на млади играчи от школата. Сонер Хюсеин, Цветелин Иванов и Мерт Хасан записаха минутки при победата в румънската контрола срещу „Конкордия“. На прага с дебют в мъжкия отбор бе е Стефан Стоянов, но той получи контузия. В полезрението са и други юноши.  
С тези букурещки минутки младите ще трупат самочувствие. Да, ще им трябва още време, но те ще са утрешният ден на „Дунав“. Когато собственото производство засияе, никой няма да се пита откъде точно и срещу какво ще дойдат новите зимни попълнения. От пришълци просто няма да има нужда.