Вече имате апартамент в Русе, но искате да направите ремонт. Критериите за успешен избор на ламинат включват: добро защитното покритие, нормална цена, подходящ цвят, простотата на поддръжка, атрактивен външен вид.

Как да изберем ламинат за апартамент в Русе?

Купете ламината от голяма верига за строителни материали, там има разнообразие, добри цени и промоции. Това никак не е трудно. Изчислете правилната квадратура като винаги се купува малко повече, ако се наложи да се подмени някоя част. Ламинираният паркет е една от най-популярните подови настилки днес.

Някои ламинати са от модерен екологичен материал, който много дълго време не разваля своето качество от влагата и пряката слънчева светлина, той лесно се монтира и не изисква специални грижи. Но е по-скъп от обикновения.

Ето и нашите съвети за Вашето жилище:

Изберете ламиниран паркет за целия апартамент, но не смесвайте модели и текстура в различни нюанси. Това е доста сложно после за интериора на мебели.

Грижата за ламината в апартамента е много проста, той лесно се почиства със специални препарати. Това е особено важно за семейства с малки деца и хора с домашни любимци – там се налага да се чисти по-често. Килимите лесно се цапат и трудно се поддържат.

За стаите се изисква ламинат с различни характеристики.

Не ползвайте ламинат от различни фирми,  по-добре е да се купи от един източник като така със сигурност ще се избегнат неприятни изненади. Самият материал е с различна дебелина, консултирайте се със специалист.

И най-важното – как да се постави ламината във Вашия апартамент?

Доверете се на специалисти в тази област, защото в противен случай подовото покритие ще хлътне, може да се размести и с времето просто да не е ефикасно за ползване. Не правете тази дейност сами с цел пестене на пари!