Русенската „Делта Текстил България“ направи поредна стъпка в утвърждаването си като зелена компания, засаждайки 40 фиданки пред цеховете си и на фирмения паркинг. Залесяването бе проведено вчера от екип на фабриката начело с управителя Игал Херетц. Повечето от младите дръвчета са от бързорастящия вид пауловния, която заради големите си листа и обилния цъфтеж напоследък масово се използва за парково растение.
„Инициативата е част от политиката на „Делта Текстил“ и компанията-майка „Делта Галил  Индъстрийз“ за опазване на околната среда. Имаме хора, които се занимават специално с това, намаляваме разхода на енергия за единица продукция и вредните емисии. През 2014 г. получихме втория в България сертификат LEED за фабрика, изградена изцяло по зелена технология“, обясни Игал Херетц.
„Делта Текстил България“ е част от израелската „Делта Галил Индъстрийз“ - компания с оборот 1,5 млрд. долара годишно. Русенската фирма произвежда чорапи на световно известни марки като Nike, Wilson, Converse, Marks&Spencer, Hema и други.
„Тази година фабриката отбелязва 10 години от старта си в Русе с много сериозен прогрес благодарение на внедрената в края на миналата година концепция Lean, известна като Производствена Система на Тойота. В нея са инвестирани 350 хил. долара, но направената реорганизация на цеховете и технологичните процеси са позволили производството да бъде увеличено с 35% със същия брой машини и с 5% по-малък личен състав. Ефективността на оборудването е повишена с 20 на сто, а себестойността на продукцията е намалена с 18%. Сроковете за доставка са скъсени с 20%. 
Нарасналата ефективност е позволила на „Делта Текстил България“ да увеличи заплатите на работещите във фирмата с 12%.