Отборите на "Берое" и "Дунав" Русе завършиха наравно 1:1 в мач от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата в Стара Загора предложи сравнително скучно първо полувреме и доста по-интересно второ, в което паднаха и двата гола в мача.

Първото положение за гол пред един от двата отбора се откри пред гостите, които уцелиха гредата в 11-ата минута. Божидар Васев получи топката малко пред наказателното поле на "Берое" и стреля с левия крак, но топката намери дясната греда на Перниш.

В следващите минути на стадион "Берое" не се случваше нищо интересно. Чак в 44-тата минута домакините стигнаха до гол, който обаче бе правилно отменен. Мартин Камбуров стигна до топката при едно центриране от левия крак, но освен че игра с топката, изрита и вратаря на гостите Станислав Антонов, който бе заменен принудително на почивката.

Второто полувреме започна с масивен натиск на "Берое" и в 47-мата минута нов гол на домакините бе отменен. Камбуров прати топката във вратата на Александър Конов, но преди това Иван Иванов и Матеус Леони направиха опит да играят с нея, докато бяха в положение на засада.

Все пак домакините стигнаха до гол в 50-ата минута. Негов автор бе Камбуров, който бе оставен непокрит на задната греда при центриране от левия фланг и с лекота копна топката над плонжа за Конов за 1:0.

Домакините продължиха да играят по-активно, но при една от редките си контри "Дунав" изравни. Бирсент Карагерен бе изведен зад гърба на отбраната на "Берое" в 59-ата минута. Халфът стреля към вратата на Перниш, топката се отби от двете странични греди и попадна в Будинов, който само я чукна в опразнената врата за 1:1.

В 80-ата минута старозагорци пропусна да стигне до победата, след като Матеус Леони получи топката извън наказателното поле и с майсторски удар я насочи към ъгъла на вратата на Конов, но за жалост на феновете на домакините, топката премина на сантиметри от лявата греда.

Със спечелената точка "Берое "събра 24 и заема пето място в класирането, докато "Дунав" е на предпоследната 13-а позиция с едва 11 точки.