„Не идвам да работя за „Дунав“ с афиширане на щедри обещания. Целта на всички в клуба е да утвърдим отбора в Първа лига и да гарантираме неговото трайно присъствие в елита на българския футбол“, заяви новият старши треньор на тима Малин Орачев.
Той бе представен официално вчера от изпълнителния директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
„Орачев подписа договор за три години. Ще ръководи пряко тренировките на мъжкия отбор, въпреки че на практика ще е човек от щаба на Пламен Донев, който има лиценз „Про“. Орачев ще следи отблизо и отборите с футболисти до 19 и 17 години. На този етап треньорът на юношите старша възраст Цветомир Младенов ще е част от екипа на първия отбор. Смятаме този ход за правилен, тъй като клубове като нашия трябва да интегрират и младите си футболисти. Щом така се прави в „Локо“ /Пд/ и „Пирин“, защо да не го правим и ние! Не сме „Лудогорец“, ЦСКА или „Левски“, за да купуваме скъпи и готови играчи. В треньорския екип ще работят и досегашните помощници Емил Иванов и Любомир Петков. Кандидатурите пред нас за старши треньор бяха няколко. В крайна сметка се спряхме на Малин Орачев, защото смятаме, че той ще свърши работа. Млад е, амбициозен е, вече има и достатъчно опит“, обясни Петков.
От неговите думи се разбра, че преди да подпише договор, Орачев гледал два мача на отбора.
Затова бе и любопитно да се чуе мнението му за представянето на „Дунав“ при загубения с 0:1 мач срещу „Септември“ /София/. 
„Отборът игра доста добре през първото полувреме, но не му достигна късмет, за да вкара гол и играчите да се поуспокоят. След почивката футболистите поотпаднаха физически, получиха и елементарно попадение. От това, което видях, твърдя, че „Дунав“ има потенциал да защити мястото си в Първа лига“, каза Орачев.