Възпитаници на легендарния русенски треньор Георги Ачев отпразнуваха с него 80-ия му рожден ден. Те се бяха погрижили да го посрещнат в бар „Рила“ с табло, върху което имаше снимки от кариерата на наставника, надпис „Честит юбилей“ и число в позлата - 80!
Сред учениците на всепризнатия спец и заслужил треньор бяха олимпийският, седемкратен световен и европейски шампион Валентин Йорданов, сребърният медалист от олимпиадата в Барселона Валентин Гецов, световният шампион Рахмат Сукра, медалистът от европейски първенства Валентин Савов, д-р Стоян Стоянов, други възпитаници на Ачев от русенското спортно училище.
Един от тях - предприемачът Кирил Вътев, прочете поздравителен адрес от федерацията по борба и от европейската централа /СЕЛА/.
„Ти можеш и трябва да си полезен още с твоя безценен опит, приятелю“, бе написал шефът на СЕЛА проф. Цено Ценов. 
Ачев не скри, че е трогнат дълбоко.  
„Благодаря ви за изключителното внимание. Казват, че борците са сплотено семейство. Убедих се за пореден път, че е точно така. Бъдете все така единни и си помагайте! Моля да ме извинят тези, които съм обидил при съвместната ни работа. Не е било умишлено. Винаги исках повече от тези, в които виждах повече талант и шампионско бъдеще“, каза Ачев. 
После рожденикът, който бе видимо в прекрасна форма, се справи с лекота със свещите върху красивата торта.
А подаръците бяха толкова много, че юбилярът помоли за помощ, за да бъдат откарани до дома му. 
Честит рожден ден на патерица, г-н Ачев.