Множеството благотворителни инициативи, в които участва 26-годишният рекордьор на Гинес за преплуване на 10 километра с една ръка Теодор Цветков, му донесоха ново обществено признание - грамота от областния управител на Русе Борислав Българинов. Тя му беше присъдена за съществен принос към развитието на спорта и му бе връчена от зам. областния управител Синан Хебибов. 
„Вие сте изключително благороден човек и страхотен пример за подражание на подрастващите. Много хора могат да се поучат от постъпките ви“, обърна се към плувеца с кауза Хебибов.
„Никога няма да се откажа от плуването. Може да не съм най-добрият плувец, но, ако е нужно, ще стана най-великият. Водещото при мен е, че имам изключително стабилна психика, и вярвам, че нямам лимит на възможностите“, каза в отговор младият мъж с благородно сърце.
Целта на Теодор Цветков е до края на годината да участва в поне три международни състезания по екстремно плуване. Първото е само след две седмици - преплуването на река Самара в Русия. Трасето е с дължина над 180 километра. 
Фокусът на младия спортист сега е борбата с глобалното затопляне. Част от нея е състезанието „Ocean Seven“ - седем плувни маратона в открити води. То е плувният еквивалент на алпинисткото предизвикателство „Седемте върха“ и се счита за най-трудното и престижно в плуването. Ако този своеобразен турнир се проведе преди 2023 година и Теодор участва, ще бъде най-младия плувец и първият българин в него. Необходимата сума за участие обаче е 200 000 евро, което е непреодолима бариера без солидна спонсорска подкрепа.