Пак настъпи време да преброим успехите на русенския спорт през сезона, а това ще стане в традиционната анкета на „Утро“ и Общината за спортист на годината в нашия град. Номинациите по традиция ще бъдат правени от клубовете, а крайният срок за приемането им е 5 декември.
Критериите са ясни - най-отгоре в пирамидата от постижения трябва да стоят спортисти с медали от световни и европейски първенства за мъже и жени.
До номинации ще бъдат допускани само имената на спортисти, които защитават честта на лицензиран русенски клуб. И понеже сме длъжни да избегнем отсега някои въпроси, нека поясним, че лекоатлетът Денис Димитров например ще е с право на номинация, тъй като носи екипа на „Локомотив“ /Русе/, въпреки че проведе подготовката си в Пловдив при Груди Грудев.
Клубовете ще могат да номинират своите фаворити на имейл [email protected] или на телефон 81-56-28.
„Утро“ ще проведе и още две анкети - за треньор и отбор на годината. Победителите в трите категории ще заслужат статуетките „Спортен Олимп“ от името на олимпийския шампион по борба и председател на федерацията Валентин Йорданов, а състезателите от Топ 10 ще бъдат наградени на голямо тържество от Общината на дата, която ще бъде оповестена допълнително.