Отвлеченият служител в заложната къща „Монарх“ на ул. „Рила“ 44 издал силовата група на Илия Стоилов - брат на червения депутат от Русе Георги Стоилов, която бе задържана в събота при спецакция на ГДБОП и жандармеристи в Русе. 
През март 2015 година Николай Николов работел в заложната къща, когато изчезнала крупна сума пари. След това той напуснал, но на 30 март бил отвлечен от четирима охранители в нощния клуб „Монарх“ на ул.“Райко Даскалов“ по разпореждане на съпругата на Стоилов - Цветелина. Със сила и заплахи Николай бил принуден да подпише запис на заповед, която според думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова била на стойност 100 000 лева.
След освобождаването му Николай подал жалба до Окръжна прокуратура и по случая е образувано досъдебно производство. Участниците в отвличането начело с Цветелина и Илия Стоилови, както и цялата охрана в клуба, били разпитвани като свидетели и обвиняеми. Изненадващо обаче през август 2015 година делото било спряно, а сега е приобщено към основното дело на Специализираната прокуратура. Информацията бе потвърдена пред „Утро“ от адвокат Венцислав Василев, който защитава петима от задържаните за участие в организирана престъпна група осем човека. Както вече се разбра, шест от тях са оставени за постоянно в ареста, Цветелина е пусната под парична гаранция от 2000 лева, за да си гледа сина, а Милен Влахов е под домашен арест заради прекаран инфаркт.