Камерунецът Карлос Такам ще излезе срещу Антъни Джошуа вместо Кубрат Пулев.

Както bTV първи съобщи българинът е с тежка контузия - разкъсан гръден мускул, която няма да му позволи да се боксира на 28 октомври в уелската столица Кардиф.

За двубоя на "Принсипалити Стейдиъм" вече са продадени над 77 000 билета, което ще донесе на настоящия шампион в тежката категория - Антъни Джошуа, близо 16 млн. паунда, а на съперника му - 4 млн.

"В късния следобед получих обаждане от Кале Зауерланд. Уведоми ме, че Пулев се е контузил и отпада от битката. По-късно и лекарят му потвърди новината. Според правилата на IBF идва ред на следващия след Пулев, а това е Карлос Такам.", заяви промоутърът на Джошуа - Еди Хърн.

"Когато се договорихме с Кубрат, проведохме разговори и с Такам. Да тренира и да бъде на изчакване, защото всичко може да се случи. Тази вечер се обадих на екипа му и те бяха много щастливи. За Антъни ще бъде трудно, тъй като дълго време се готвеше за сблъсък с Пулев и неговия характерен стил. Сега предизвикателството е съвсем различно."

"Това обаче се е случвало и преди в кариерата на Джошуа и той е готов да се изправи срещу всеки на 28 октомври.", завърши Хърн.

Така 36-годишният камерунец с френски паспорт Такам ще бъде първият съперник на шампиона Джошуа от април насам. Тогава британецът победи Владимир Кличко на митичния "Уембли".