„Локомотив“ /Русе/ загуби нещастно с 0:2 от Суворово в среща от X кръг на Североизточната трета лига. Гостите стигнаха до успеха едва в самия край на мача с голове в 90-ата и 92-ата минута. Срещата се игра на терена в Сливо поле, където „железничарите“ домакинстват поради липса на годен стадион за Трета лига в Русе. 
Двата тима предложиха на зрителите здрава битка по време на целия двубой. И пред двете врати бранителите  доминираха и чистите голови положения се брояха на пръсти. Най-добрата възможност за гол се откри пред централния нападател на русенци Сонер Хюсеин, но той я пропиля на лека ръка. В 75-ата минута пък откровен фал срещу Мартин Недков в наказателното поле на „Суворово“ бе подминат от съдията Димитър Желязков и въпреки протестите на „железничарите“ дузпа не бе дадена. 
Мачът клонеше към нулево равенство, което би прилягало и на двата отбора. В 90-ата минута обаче защитата на „Локо“ заспа след корнер и позволи на гостите да вкарат за 1:0. В последните секунди суворовци използваха умело смута в „червено-черните“ редици и подпечатаха успеха си с втори гол. 
В следващия кръг „железничарите“ излизат в областното дерби в Бяла срещу закъсалия на дъното „Бенковски“. Срещата е насрочена за идната неделя, 22 октомври, от 16 часа. 
„Локомотив“: Димитър Лазаров, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов, Диян Руменов, Мартин Иванов, Живко Парашкевов /капитан/, Мирослав Георгиев /Мартин Георгиев/, Стефан Митев, Мартин Недков, Динко Станчев, Сонер Хюсеин.