Бедата на един човек събра десетки хора, които откликнаха в социалните мрежи.

Дядо Митко живее в Хасково и е на 61 години. През целия си живот е работил тежък физически труд – бил е стругар, багерист и боклукчия, но преди две години остава без препитание. След като подал документи за пенсиониране, не му стигнали две години за пенсия. Оттогава възрастният мъж живее на ръба на мизерията.

"Нямах даже и пари един хляб да си купя", споделя той пред Нова телевизия. През цялото това време комшиите му помагат кой с каквото може.

Днес дядо Митко вече е добре нахранен, може да си позволи хляб и дори кафе, от което се е лишавал много време. Всичко това се случва, след като съседи споделят тъжната участ на стареца в социалните мрежи.

Десетки откликват на зова за помощ. Всеки помага кой с каквото може – храна, дрехи, одеяла. Доброволците споделят, че на възрастния човек ще му бъдат осигурени и дърва за зимата.

Така сега той е зареден с храна за месеци напред, вече има и ток. Освен това доброволци изпратили много рисунки и картички с послания, които разнообразили ежедневието му и направили дома му по-цветен.

Въпреки това все още работа за дядо Митко няма.

"Навсякъде ми затварят вратата пред мен. Нямало работа за стари хора. Като съм на 61 години, значи трябва да умирам, значи трябва да чакам последния ми час", казва още той.

В момента единственото нещо, което е нужно на дядо Митко, за да продължи да живее нормално, е препитание.