Осигурили сме 2 милиона лева от корпоративен търговски заем, гарантиран от мен и от брат ми, за да възстановим емблематичната русенска сграда, известна като Старото Музикално училище. Това обяви вчера бизнесменът и собственик на „Приста Ойл“, съучредител на фондация „Братя Бобокови“ Пламен Бобоков. Опитахме по „Трансгранично сътрудничество“ - не успяхме, тогава решихме, както обикновено правим - със собствени сили да пристъпим към изграждането на бъдещия Нумизматичен музей, добави Бобоков. И заяви, че според предварителните разчети на 1 юли 2018 г. сградата трябва да е готова в цялото си предишно великолепие. Предполагам, че с обзавеждането, за което ще са нужни още няколко месеца и още около 2 милиона лева, до края на 2018 година ще приключим и ще открием музея, каза Пламен Бобоков. 
Работата на този приковаващ вниманието на русенци обект вече започна в последните дни на септември. Строителните дейности са възложени на русенската фирма „Адис Калинов“. 
Областният управител Галин Григоров поздрави Бобоков и екипа, свързан с предстоящото изграждане на музея. А проф.Димитър Драганов, директор на нумизматичния музей, чиито колекции се съхраняват в момента в Историческия музей в Русе, разказа, че това ще бъде най-голямата сграда в Европа за подобен културен институт. В Атина такъв музей се разполага в къщата на Шлиман, в Цюрих той е голям, колкото русенската къща на Пламен Бобоков, в Оксфорд заема 1 етаж, в Одеса етаж и половина, а в Русе ще обхваща 4 етажа, каза Драганов и обяви патетично: „Вече сме влезли в историята!“. 
На втория и третия етаж в сградата след възстановяването й ще се разполагат традиционните експозиции с колекциите по градове и царе, ще има също учебен музей и атракцион за ученици, специално пространство ще бъде обособено за „Откриване на съкровища“ - занимания за малките, каза Драганов. Новият директор на фондация „Братя Бобокови“ Надежда Розева разказа, че са предвидени територии за гостуващи изложби, библиотека, магазин за сувенири, кафене, ресторант. Последният етаж ще бъде превърнат във виртуален музей, обясни Розева и добави, че амбицията е първият в България частен Нумизматичен музей да се превърне в истински културен център, където ще гостуват известни творци, работещи в различни сфери. 
Много държа сградата да се реставрира в първоначалния си вид, особено внимание отделяме на концертната зала на бившето Музикално училище, каза Пламен Бобоков. Той посочи, че ще се работи по трети проект, който е бил възложен - след като първите два екипа не се били справили със задачата. Накрая възложихме това на любимия ми ахритект Радо Серафимов, който може всичко, каза Бобоков. Той призна, че едва вчера, по време на пресконференцията, е разбрал, че се предвижда да се прави и ресторант. По-важното е, че ще възстановим градината зад сградата, там ще разположим зелена част с кафене, може и ресторант, ще видим - така хората след като разгледат музея, ще могат да поседят на чаша кафе и да обсъдят впечатленията си, добави той.