Нов скандал по оста ГЕРБ - Румен Радев се разрази току-що в парламента. Депутатът Антон Тодоров каза, че президентът е писал опорни точки "за" грипените не заради едни 5 милиона, а за потупване по рамото.

"Маските паднаха. Днес този доклад показва, че водите война с президента - човека с най-голям рейтинг в държавата", скочи червеният Таско Ерменков. И продължи още по-смело: "Надявате се, че вашият лидер ще заеме това място. Няма да го заеме, не е дорасъл за него."

"Скоро ще падне завесата на трагедията "ГЕРБ управлява България", закани се Ерменков.

"Не сте прав, че президентът е ваш. За Румен Радев гласуваха 2 060 000 души, а при максимална мобилизация БСП има 950 000", коригира лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. И настоя за уважение към Радев, който ще е президент 5 години вследствие на избори, които никой не е оспорил. "БСП вреди на президента с такава острота на говоренето, създава се усещане у избирателите", предупреди Цветанов.

Главният прокурор да се самосезира за изнасяне на секретна информация и откъде Антон Тодоров има класифицираната информация за акция на ДАНС в президентството", настоя Филип Попов от БСП.

Парламентарният дебат намеси и секретна грама от американското посолство.

До тази информация достъп има всеки член на парламентарната комисия за закупуване на нов тип военна авиация, контрира Тодоров.

И взриви залата още веднъж - почна да чете медицинско от 80-те за освидетелстване на депутата от БСП Славчо Велков.