Двама мъже, участвали в телефонни измами в Бургаско, са задържани при съвместна операция на служители на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в Бургас, Шумен и Русе. 
Акцията е предприета по два сигнала за измами в Ахелой и Айтос, където двама възрастни били оплетени в лъжи за оказване съдействие на полицията за залавяне на рекетьори. В първия случай старец дал 2000 лева, а при вторият възрастен мъж се простил с 1365 лева и 16 грама златни накити. 
При координирана от София операция са задържани двама криминално проявени от Бургас. 62-годишният С.С. изпълнявал ролята на куриер, който трябвало да отнесе парите във Ветово, а 18 години по-младият от него К.С. бил помагач. Те са задържани на излизане от Шумен в посока Русе, а в колата им са открити парите и бижутата от престъплението в Айтос и част от сумата от Ахелой. 
При последвалите разпити е установено, че извършител на измамите е С.С., поради което Районният съд в Айтос му е наложил постоянно задържане в ареста. В момента се издирва мозъкът на ударите от Ветово.