Представянето на новите iPhone модели премина гръмко преди седмица и ето че дойде време да се появи и последната версия на операционна система на Apple – iOS 11. Тя бе представена официално преди месец, когато разработчиците получиха достъп до бета версията ѝ, а от днес всички собствениците на устройства с по-старата версия ще започнат да получават известия с подкана да си я изтеглят. 

Първото впечатление от новата iOS е чисто новият ѝ дизайн, а едни от интересните функции в нея са свързани с новия контролен център, по-естественото звучене на Siri, персонализираните списъци, внедрения изкуствен интелект, приложенията за добавена реалност и други.

Ако понечите да изтеглите iOS 11, то се настройте за поне час инсталация – горе-долу толкова ще е необходимо, за да се свали целият инсталационен файл, който е голям, а и интересът към него вероятно ще генерира допълнителен трафик. 

Интересно е да се влезе във виртуалния магазин App Store, където промените също са налице и неслучайно – платформата е един от най-доходоносните източници на приходи за компанията. Само от началото на година от App Store са генерирани 21.5 млрд. долара, което е с близо 20% повече от предходната година, предава Reuters.