Площадът и градинката зад Американското пазарче са в безобразно състояние, районът е занемарен и има спешна нужда да бъде благоустроен, алармира общинският съветник д-р Теодора Константинова.
Бордюрите са разбити, а асфалтът е напукан. Наред с това има и няколко ръждясали сергии, които следва да бъдат премахнати, а на мястото на пейките със стърчащи метални подпори да се поставят нови, за да може посетителите на близкото пазарче да отмарят в градинката сред зеленина. Живeeщи в района пък се оплакаха, че вечер в градинката се събират наркомани, а през деня децата играят в тази обстановка. На площад „Д-р Мустаков“ преди време беше изградена нова детска площадка, която обаче д-р Константинова определи като „капка мед в кацата с катран“.
Централният район зад пазарчето е осветен, монтирано е и видеонаблюдение, но въпреки това то често става обект на вандалски прояви. Последната е от преди дни, когато след маневра в градинката нагъл шофьор блъска чешмичката и я чупи. В момента съоръжението е заградено със сигнална лента, а крановете са демонтирани, докато бъде извършен ремонт. 
Реконструкцията на площад „Д-р Мустаков“ е сред важните инфраструктурни обекти, за които има разработени проекти и се очаква да бъдат изпълнени до 2020 година по европрограми.