До месец Апелативният съд във Велико Търново ще излезе с решение по обжалваната присъда от 8 години затвор и 1200 лева глоба, която Мариян Димитров бе наказан за катастрофа със смъртен случай.
На 2 септември 2016 година през нощта 26-годишният мъж, който нямал книжка, седнал с 2,18 промила алкохол зад волана на „Фолксваген Венто“ и тръгнал в посока Варна. Малко след 4 часа призори в около разклона за Щръклево навлязъл в насрещното движение, като се забил челно в движещ се към Русе автомобил. 
Разследването установи, че Мариян се е движил с около 55 км/ч, но ударът бил силен и довел до смъртта на другия шофьор -  Стефан Данаилов, а пътуващото в колата семейство получило опасни за живота наранявания. 
Случаят е особено нелеп. Загиналият мъж бил съсед на пострадалите в колата му и ги карал от Щръклево към болница в Русе, тъй като детето им било болно. Така за добротата той платил с живота си заради фатална среща с пияния Димитров. 
В Русе делото мина по съкратената процедура. Прокуратурата поиска от съда присъда от 12 години за Димитров и 1200 лева глоба. Съдът се съобрази с мнението на държавното обвинение и даде поисканото наказание, но заради съкратената процедура санкцията беше намалена с една трета и стана 8 години, а глобата се запази. Защитата на Мариян Димитров обжалва присъдата в Апелативния съд във Велико Търново и вчера магистратите обявиха, че ще излязат с решение до месец.