В редакцията на „Утро“ се получи писмо от председателя на УС на баскетболен клуб „Дунав“ Младен Ганчев, в което желае да „внесе корекция и яснота относно поднесената от Вас информация“. 
„Учреденият преди малко повече от година БК „Дунав-Русе-2016“ категорично не се намира в незавидно финансово състояние. Благодарение на община Русе и спонсорите си клубът няма задължения нито към държавни институции, нито към доставчици или свои служители, а и разполага с достатъчно налични средства да обслужва плащанията си и да подсигури нормалното си функциониране. В подкрепа на това наше твърдение е и фактът, че няма друг спортен клуб в града с такъв размер на таксата си, който да подсигурява участието на всичките си отбори на състезания, заплащайки такси участие, съдийски такси, пътни разходи, дневни и квартирни, без да събира допълнителни средства от родителите“, пише г-н Ганчев.
Нататък той обяснява, че с новоприетите през последната година деца възпитаниците в школата станали 150. Резултатите на отделните отбори в държавните финали били по-добри от тези в предходните години. Били създадени здрави основи. Работа в клуба от този сезон започнал и известният русенски баскетболист Пламен Дечев. В масови мероприятия били въвлечени 1000 деца, но инициативата не била отразена. До края на годината щели да бъдат организирани още 6 подобни събития. 
„Не финансите и потенциалът в клуба са нашият проблем, а липсата на зала или подходящ салон, които да приютят най-многобройни групи на десетгодишните. Тук сме изправени пред сериозен проблем, който се надяваме да разрешим с помощта на община Русе. В същото време разчитаме и на адекватно отразяване на дейността ни, тъй като вие представлявате най-голямата местна медия и всяка некоректна информация може да повлияе както на родителите, така и на сегашни и евентуални бъдещи рекламодатели. Разбираме, че дейността ни не е много атрактивна за медиите, но много по-важното е, че тя е такава за най-ценния капитал на града ни - децата на Русе!“, заключава за финал г-н Ганчев.
С цялото ни уважание към г-н Ганчев ще припомним, че „Утро“ винаги и бил съпричастен на баскетбола в Русе. Самоцелни публикации с цел „атракции“ при нас няма, напротив - винаги се търси точна и коректна информация. Затова често разговаряме с треньори и президенти на клубове, но двукратните ни опити да се свържем с г-Ганчев през последния месец и половина не успяха - никой не ни вдигна телефона, нито пък върна обаждане. Затова пък преди малко повече от две седмици разговаряхме с треньора Руслан Русев и го цитирахме съвсем коректно. Поне възражение от него няма. 
Вероятно писмото е свързано с публикация от 14 септември, че мъжкият отбор на „Дунав“ няма да участва в идното първенство. И че след женски Русе няма да има и мъжки тим. Последно - ще има ли мъжки отбор? 
Под „клубът не се намира в цветущо състояние“ въобще не сме имали предвид, че дължи някому нещо и че не спазва перфектна финансова дисциплина. Всъщност правим извод, че клубът не разполага със средства да издържа мъжки отбор. Ако не е така, нека бъдем опровергани. Това ще е опровержението, което ще поместим с най-голяма радост. 
И пак за финансите - родители съобщиха, че съвсем скоро таксите за обучението на децата били вдигнати с 5 лева. Пропуснахме умишлено тази „новина“, защото не ни трябват допълнителни атракции. Политиката на клуба си е негово дело. 
Приемаме напълно, че работата в школата е много важна - винаги сме подчертавали това - и за година не може да се създаде женски или мъжки отбор. Но няма да се съгласим с обвинението, че изнасяме факти, за да настройваме обществеността или потенциални спонсори. Дай боже, да има помагачи, ние винаги сме били и пак ще бъдем сред тях, стига да не се очаква, че това означава само да хвалим и да си затваряме очите за камъчетата в кецовете на баскета. А и на който и да е друг спорт.
Да обобщим - или не сме били разбрани правилно, или някой раздухва огън, за да оправдае факта, че днес за русенски баскетбол в национален мащаб не може да се говори. Хората извън клуба едва ли се интересуват толкова колко деца тренират в школата, а къде са отборите в елитните първенства при жените и мъжете. Но може би и това ще стане. Пожелаваме го от сърце!