Баскетболистите на русенския „Дунав“ са домакини на „Шумен“ в първия кръг от първенството на мъжката „А“ група. Жребият бе теглен вчера в Българската федерация по баскетбол. 
Сезонът ще започне на 18 октомври (неделя), като отборите ще бъдат разделени на два региона - Западен и Източен. „Дунав“ е в Източния, а другите два двубоя от първия кръг там са „Академик“ (Варна) - „Чавдар“ (Троян) и „Делфин“ - ИУ (Варна).
Както „Утро“ писа, тази година шампионатът в „А“ група се провежда по нова схема. Първият етап е на разменено гостуване в групите и продължава до 10 януари. След него първите два отбора от всяка група се класират директно в първата шестица. На 13 и 17 януари третите и четвъртите отбори от двете групи ще играят на разменено гостуване, като домакини на втората среща са класиралите се на трето място отбори. Победителите от тези срещи попадат в първа група (шест отбора), а загубилите - във втора група (пет отбора). Вторият етап също е на разменено гостуване между отборите в двете нови групи. Шампионатът ще продължи до 3 април.