С изцяло юношески състав се пуска в първенството мъжкият баскетболен отбор на „Дунав“, научи „Утро“. Отговорникът за мъжкото направление Росен Дунов съобщи, че до края на седмицата ще бъдат картотекирани 15 момчета. Ядрото ще бъде само от млади местни момчета. Както „Утро“ писа, топиграчите на тима от миналата година се разбягаха в различни посоки и си намериха нови отбори. Затова тази година е нарочена за обиграване на младоците, които ще трябва да мерят сили с много по-опитни от тях батковци.
Мъжката „А“ група ще бъде разделена на регионален принцип на Източен и Западен регион. В регион „Изток“ заедно с „Дунав“ ще се състезават ИУ Варна, „Чавдар“ (Троян), „Шумен“ и „Делфин“. Първенството започва на 18 октомври (неделя).
Първият етап е на разменено гостуване в групите и продължава до 10 януари. След него първите два отбора от всяка група се класират директно в първата шестица. На 13 и 17 януари третите и четвъртите отбори от двете групи ще играят на разменено гостуване, като домакини на втората среща са класиралите се на трето място отбори. Победителите от тези срещи попадат в първа група (шест отбора), а загубилите - във втора група (пет отбора). Вторият етап също е на разменено гостуване между отборите в двете нови групи. Шампионатът ще продължи до 3 април.