Русе е предлага добри условия за инвестиции. Това обобщи посланикът на Италия у нас Стефано Балди по време на срещата се с кмета Пламен Стоилов вчера. Дипломатът бе в града, за да подкрепи нова инициатива от Апенините - линия за прахово боядисване във „МБМ Металуърк“ ООД. В срещата освен кмета участва и  областният управител Галин Григоров.
С откриването на новото предприятие доказваме, че с постоянни усилия и желание успешно интернационализираме производството, заяви на церемонията президентът на Конфиндустрия България и член на Сдружение на италианското предприемачество в България Мария Мерони и увери, че именно Русе е подходящото място за това. 
Бизнесът на фирмата се развива добре благодарение на доброто сътрудничество с местната власт и безпрецедентната подкрепа на фирма „Мерони“, подчерта управителят на „МБМ Металуърк“ Адриано Орланди.
Пламен Стоилов поздрави фирмата и собствениците й и подчерта, че инвестиции като тази доказват, че Русе и привлекателно и перспективно място за предприемачите.
Фирмата е един от първите инвеститори в Индустриален парк Русе, където през 2011 г. откри своя производствена база. Тя е собственост на италианската компания „Мерони“, работеща в обхващащи широка гама от сектори - автомобилостроене, производство на мотоциклети, домакински електроуреди, мебели, градинска техника, части за асансьори, фитнес и вендинг машини и др. Към момента във фирмата работят около 70 човека.