Пенсионерката, която бе заловена на 12 септември с 9225 лева и златни накити от поредната измама във Варна, е трябвало да отнесе парите в района на Ветово. Поръчителят на измамата се издирва от русенски и ветовски полицаи. 
Според 71-годишната жена, тя била подмамена от мъж на име Николай Николов, че по този начин ще помогне на полицията да залови измамници, които й искали пари за освобождаването на нейн близък от ареста за убитото на пътя дете. 
Пред журналисти във Варненски съд, където се гледаше мярката й за неотклонение, разви друга версия - че е участвала в схемата от страх. Поръчителят я заплашвал, че ще й се случи нещо страшно и тя затова приела. Адвокатът й пък заяви, че жената не била знаела в какво се е замесила и вършела услуги срещу 300-400 лева, защото й трябвали пари за операция. Услугите явно са били добре платени, защото при обиска в дома на куриерката били открити около 5000 лева и златни накити от други две измами във Варна. Освен това е установена съпричастността й към още седем удара в морската столица на стойност 15 000 лева.