Русе става спирка от новото театрално турне на служители на Прокредит Банк, които ще представят третата постановка на своя пътуващ театър „ПРОтегни ръка“. На 19 септември от 19 ч в Доходното здание те ще представят „Шумки от вяра по диви пътеки“ по мотиви от разказите на Николай Хайтов“. Инициативата е благотворителна - средствата, събрани от спектаклите, подпомагат лечението на болни деца. Първите две постановки на банкерския театър „Малкият принц“ и „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, като събраха над 300 000 лева. С тях са осигурени терапии, помощни уреди и операции за болни българчета.
С новата постановка от нейната премиера през юни в Сатиричния театър в София досега с благотворителното турне са събрани над 10 000 лева, които бяха предоставени за лечението на деца с различни увреждания от семейства с ниски доходи. 
За представлението в Русе покани могат да се получат от офиса на ПроКредит Банк в града на ул.“Борисова“ 6 или да се запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор).