Българският национален отбор записа историческа победа над Швеция с 3:2 в световна квалификация, играна на стадион „Васил Левски“. С нея „лъвовете“ прекъснаха 50-годишна черна серия срещу този съперник и вече са трети в групата с 12 точки. Шведите са пред нас с точка повече, а на върха с 16 т.  е Франция, която разгроми Холандия у дома с 4:0.

Станислав Манолев откри с глава в 12-ата минута, след като засече отлично центриране на Георги Миланов.

Голът бе първи за България във вратата на Швеция от 8 септември 1993 година, когато отново в световна квалификация, и отново на "Васил Левски" Христо Стоичков се разписа от дузпа за крайното 1:1. След това "тре кронур" записа седем поредни победи с голова разлика 20:0, превръщайки се в най-големия кошмар на "лъвовете" през последния четвърт век.

В 16-ата минута вратарят Пламен Илиев бе страхотен. Той спаси дузпа на Форсберг, която бе отсъдена за нарушение на Костадинов, въпреки че играчите на България оспорваха това решение. Стражът бе блестящ и при добавката, когато парира удар Аугустинсон. Секунди по-късно Петър Хубчев бе изгонен от Паоло Талявенто заради оспорване на негово решение.

В 29-ата минута Лустиг изравни с глава слец центриране от корнер. Бранителят бе оставен непокрит в центъра на отбраната, като без проблем прати топката в мрежата на Илиев.

Бившият халф на „Левски“ Георги Костадинов върна преднината на България в 33-ата минута. Той също се разписа с глава, засичайки центриране от фаул на Ивелин Попов. В 44-ата мунита обаче Берг изравни с глава.

В 79-ата минута Чочев отне топката в центъра, пусна на Попов, който му върна пред наказателното поле. Халфът на „Палермо“ не се поколеба и веднага стреля много точно в ъгъла на шведската врата за 3:2.

На 3 септември България гостува на Холандия, а Швеция на Беларус.