Футболистите на "Дунав" изтеглиха късата клечка и в последната си контрола на лагера в Турция. Мачът срещу руснаците от "Химки" започна при сравнително хубаво време, но след първите минути над терена се посипа дъжд. Небето почерня, дъждът се усилваше и след 28 минути съдията прекрати двубоя. Момчетата от двата тима се върнаха все пак на игрището и избутаха някак до края на първото полувреме, но футбол в локвите просто нямаше как да се играе. След консулт на почивката руснаците отказаха да излязат за подновяване на мача. 
"Дунав" си изпати от лошото време в Турция и в контролата с румънците от "Шепши". Тогава дъждът спря срещата след малко повече от 30 минути игра. На практика русенските футболисти провериха формата си само в два двубоя - срещу казахстанците от "Жетису" /1:4/ и срещу руснаците от "Шинник" /1:0/. 
Какво се случи през "водното" първо полувреме срещу "Химки".
Дунавци започнаха по-добре, но руският отбор стабилизира играта си и създаде три голови опасности пред Станислав Антонов. При една от тях русенският вратар трябваше да спасява бомбен диагонален удар, отправен от едва няколко метра.
Като цяло "Дунав" поддържаше равновесие в средата на терена, но не се отличи с кой знае какво пред вратата на "Химки". След двайсетина минути нямаше и какво да направи, защото топката буквално спираше в локвите. 
Най-хубавото от тази контрола е, че момчетата се разминаха без контузии.
Отборът ще се завърне в България днес и след почивка в събота и неделя ще се събере в понеделник. Тренировката е насрочена за 15 часа.   
"Дунав": Антонов, Инкоом, М. Ковачев, Исаевски, Патев, Попадийн, Фиртулеску, Ахмед, Иса, Станоев, Щерев.